szerző:
hvg.hu

Egy igazán egyedi, órára egyáltalán nem emlékeztető ébresztő kütyüre gyűjtik a pénzt közösségi finanszírozásban.

Meglehetősen széles azon ébresztőórák választéka, amelyek valamilyen aktivitásra késztetik az ébredőt a biztos felkelés érdekében. Van például olyan óra, amelyiket el kell kapni, egy ébresztő appnál vonalkódot kell beolvasni, hogy végre elhallgasson a telefon, és olyan szerkentyű is van, amelyik a párnát rezegteti.

A Ruggie nevű ébresztőóra sem óra a szó eredeti értelmében, ugyanis egy kis szőnyegről, ágykilépőről van szó, amelyik akkor hagyja abba az ébresztést, ha ráállnak. Kellemes, memóriahabos kivitelben készül, és a sikeres ébresztés után motiváló szövegeket, esetleg kellemes dallamokat játszik le (a hangfájlokat USB-n keresztül lehet a szőnyegre tölteni).

©

Az ébresztést diszkréten elrejtett gombokkal lehet beállítani, és a szőnyeg sarkában mindig látható a pontos idő. Három ceruzaelem ad kellő energiát egy egész éven át.

A Ruggie fejlesztői a Kickstarteren gyűjtik a pénzt, és az ötlet sikerére jellemző, hogy bár még több mint másfél hónap hátravan, a célul kitűzött 50 ezer dollárnak már több mint a duplája összejött.