szerző:
hvg.hu

Száz drón látványos fényshow-ja beírta magát a Guinness-rekordok könyvébe.

3D-s alakzatokat rajzol az égre, szinte táncol a színes LED-ekkel felszerelt száz  drón Beethoven 9. szimfóniájának zenéjére. A földi személyzet egy Intel-szoftverrel irányítja a látványos fényshow-t, a hagyományos tűzijátékok pirotechnikai kockázata nélkül.

©

Az Intel ezzel be is írta magát a Guinness-rekordok könyvébe, hiszen rekordot állított fel a legtöbb, egyszerre lebegő UAV-k (pilóta nélküli járművek, azaz drónok) számában. Ezt a show-t még négyen irányították, azonban azóta újabb rekord született: egyetlen ember irányította a száz drón táncát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!