szerző:
hvg.hu

A gyorsított eljárásban működő társkereső alkalmazás rendszere titokban rangsorolja a felhasználókat, hogy mennyire kívánatosak. Nem egészen a véletlenen múlik, hogy kinek kiket dob fel a Tinder.

A szépnek minősített embereknek hasonlóan sokak által szépnek ítélteket mutat a Tinder, míg aki túl sok elutasítást kap, azt csúnyának pontozza a rendszer, és annak hasonló besorolású felhasználókat dob fel – számolt be a Tinder egyik – névtelenségbe burkolózó – fejlesztőjeként dolgozó forrására hivatkozva a Fast Company.

A társkeresőt működtető vállalat vezetője megerősítette, hogy valóban pontozzák a felhasználókat. Szerinte a pontrendszer az egyszerű jobbra-balra húzások számlálásánál összetettebb, „olyan sok faktort vesz figyelembe, hogy két és fél hónapig tartott felépíteni az algoritmust”.

Egy nem hivatalos információ szerint az Elo score névre hallgató rendszer hasonlóan működik, mint a weboldalak esetében a Google: ha egy magas pontszámmal rendelkező, kívánatosnak minősített személy ad pozitív jelzést valakiről, akkor az nagyobb súllyal esik a latba, mintha egy „csúnyábbnak” ítélt ember húz be jobbra valakiről jó véleményt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.