szerző:
hvg.hu

Mégsem olyan nagylelkű (bátor?) az Apple, hogy ösztönözné a váltást iOS-ről egy másik mobil operációs rendszerre.

Meglepő volt egyfelől a hír, amelyet a The Telegraph osztott meg a világgal, nevezetesen hogy az Apple, európai szolgáltatók nyomására, egy olyan eszközön dolgozik, amelyik megkönnyítené az áttérést iOS-ről Androidra, másfelől viszont hihető is volt.

Hihető, hiszen az Apple már tavaly nyáron megjelent az app „inverzével” a Google Playben: a Move to iOS alkalmazás az Androidról iOS-re váltók dolgát könnyíti meg, hiszen egyszerűen átvihetők a fontos adatok, képek, videók, kontaktok. Ráadásul az Apple dicsekszik is az app sikerével, állítólag már több mint egymillióan letöltötték.

©

Korábbi cikkünkben még arról írtunk, nincs miért félnie az Apple-nek, bátran kijöhet egy ilyen appal, mostanra azonban kiderült, más a helyzet. A cég egyik szóvivője ugyanis reagált az értesülésekre, pletykáknak nevezve, cáfolta azok igazságtartalmát. Trudy Muller azt is megjegyezte a BuzzFeed Newsnak: most teljesen arra koncentrálnak, hogy az androidosok váltsanak iPhone-ra, és ez eddig igazán remekül megy.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!