szerző:
hvg.hu

Globális virtuális mobilszolgáltatóvá válhat a Microsoft, az első lépést már meg is tették az ügyben.

A napokban került fel a Windows alkalmazásboltjába a Cellular Data nevű app, melynek segítségével a Windows 10-et futtató eszköz bármely szolgáltató hálózatával képes összekapcsolódni, anélkül, hogy szerződést kellene kötni velük. A feltöltős kártyák mintájára elég lenne csak akkor fizetni, ha internetezni szeretne az illető.

Az alkalmazás csak a Microsoft SIM-kártyájával együtt működik, azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy a redmondi cég mikor és hol kezdi el árulni, valamint mennyibe kerül majd a netes kapcsolat. Az app leírása szerint a felhasználó a Microsoft-fiókon keresztül tudja majd használni a szolgáltatást.

A The Verge szerint elképzelhető, hogy a redmondi cég saját virtuális mobilhálózaton dolgozik, amihez a Windows 10 operációs rendszerrel lehetne csatlakozni. Korábban az Apple is fejlesztett SIM-kártyát eszközeihez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!