szerző:
hvg.hu

Gyenge esést mutatnak a Samsung mobilos eredményei, így gyógyír lehet számára, hogy rövidesen megkerülhetetlen lesz még a konkurensek csúcstelefonjainál is.

A korábbi kiszivárogtatások szerint remek benchmark eredményeket produkált a Qualcomm Snapdragon 820-as chip, amelyek előrevetítették, hogy kiváló lesz a teljesítménye és állítólag túlmelegedéstől sem kell majd tartani. Arról is beszéltek, hogy a gyártásába a Qualcomm-rivális Samsung is beszállhat, és a dél-koreai cég legfrissebb bejelentése mindezt megerősítette.

A Samsung Electronics ugyanis elindította a 14 nm-es LPP (Low-Power Plus) FinFET technológiával készülő chipkészletek tömeggyártását (az LPP 14 nm-es FinFET második generációja). Erre a Qualcomm és tradicionális partnere a TSMC sem képes, viszont jól jöhet a Snapdragon 820-asoknál. A tranzisztorstruktúrában történt fejlesztéseknek köszönhetően ugyanis 15 százalékkal nagyobb lehet az így készült chipek teljesítménye, miközben 15 százalékkal kevesebb energiával is beérik.

©

A Snapdargon 820-on kívül így fog készülni az új Exynos 8 Octa processzor is, és lassan úgy tűnik, megkerülhetetlen lesz a Samsung a mobilprocesszoroknál, legalábbis 2016 csúcskészülékeit illetően. Talán még az Apple sem lesz kivétel, korábban ugyanis a Samsung jó néhány A9-es chipet gyártott számára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!