szerző:
hvg.hu

Nagy változást tervez 2018-tól okostelefonjaiban az Apple.

Bár még meg sem jelent az iPhone 7 (az iPhone 7s-ről nem is beszélve), azonban az Apple már az iPhone 8-cal kapcsolatban folytat érdekes tárgyalásokat.

A cég 2018-ban vagy 2019-ben átáll az LCD-kijelzőkről az AMOLED-re, így az iPhone 8 lehet az első modell, amely ilyen technológiával jelenik majd meg. Az Apple persze semmit sem bíz a véletlenre, jó előre tervez, és éppen azt keresi, ki lehet majd a beszállítója.

Jelenleg csak az okosórákban van AMOLED kijelző az Apple-nél
©

A Focus Taiwan értesülése szerint nemrégiben az AU Optronicsszal ült le ez ügyben, azonban úgy tűnik, itt komoly beruházásokra lesz szükség. Az AU Optronics ugyanis jelenleg a Huaweinek gyárt AMOLED-kijelzőket, és ha megállapodna az Apple-lel, akkor olyan kapacitásbővülésre kellene sort keríteni, amelybe az almás cégnek is be kellene szállnia. Az AUO nem kommentálta a hírt, a részvényei viszont szárnyalni kezdtek.

Az Apple egyébként az LG Displayre is gondolt, ez a cég szállít jelenleg OLED-kijelzőket az Apple Watchhoz. A cupertinóiak viszont kerülni szeretnék a gyártási problémákat (hiszen ez közvetlenül is érintené őket), ezért a Samsung neve is felmerült szállítóként.

Jelenleg egyvalami látszik biztosnak, az iPhone 7 még a régi jó LCD-kijelzővel érkezik. Az Apple egyébként nem véletlenül tart ki az LCD mellett, ennek a technológiának számos előnye van az AMOLED-del szemben, olcsóbb az előállítása, jobban látható napfényben és hosszabb az élettartama is. Az OLED-panelek színei viszont fényesebbek, és a megoldás takarékosan bánik az energiával is, ezért is került ez a technológia az Apple okosóráiba.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!