szerző:
hvg.hu

Néhány – házi – kiegészítés a hardveren, és máris sokkal jobbá válhatnak az olcsó telefonok.

Míg egy PC fizikai módosítása nem számít különlegességnek, addig egészen más a helyzet a mobileszközöknél, amelyekhez alig merünk hozzányúlni, arra pedig végképp nem gondolunk, hogy beavatkozzunk a belvilágukba.

Egy Marc (Coredown) nevű német felhasználónak (aki nem mellesleg nagy Windows Phone-rajongó) nem tetszett néhány dolog a Lumia 435 és Lumia 520-as telefonon, így sajátos módosításokat hajtott végre rajtuk – számolt be a Windows Area. Nem túl drága eszközökről lévén szó, ezt bátran meg is tehette.

Szépnek nem mondható, de hasznos változtatások
©

Először a Lumia 435-re forrasztott egy nagyobb wifi-antennát az alapértelmezett helyére, és máris sokat javult a wifi-kapcsolat. A sikeren felbátorodva megtette ugyanezt egy Lumia 520-ason is, sőt egy lépéssel tovább is ment, és a CPU is kapott egy ventilátort, amivel jelentősen csökkent a készülék melegedése.

Mindezzel – állítja a fiatalember – további ötleteket adhat ahhoz, hogyan lehet javítani olcsón az okostelefonokon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!