szerző:
hvg.hu

Az androidos gyári kameránál milliók szerint jobb ez az ingyenes alkalmazás, szerintünk is a legjobb választás, ha fotózni vagy videózni akar.

A gyári kamera app helyett rengeteg alkalmazás letölthető Androidra, de a legjobbnak a Camera MX tűnik. Bőven van hozzá remek funkció, még sincs túlbonyolítva és megbízhatóan, gyorsan teszi a dolgát.

Az ikonját megérintve máris lehet fotózni vagy a bal alsó sarokba kattintva videózni, de előtte érdemes néhány dolgot beállítani. A manapság egyik legfontosabb funkció került a felső ikonsávban első helyre, az fx jellel ugyanis filtereket választhatunk. Remek hangulatok közül válogathatunk, a bélyegképeiket megérintve máris filterezve látjuk a képernyőn, amit le akarunk fotózni.

©

Balról a második ikon az új iPhone-okban elérhető Live Photos lehetőséget kínálja, csak itt a pár másodpercig mozgó fotót Live Shot néven lehet elérni. Mellette a vaku és az elő- és hátlapi kamera közötti váltás sem maradhat ki.

A jobb felső sarokban a további funkciók érhetők el, mint például az időzítő (3 vagy 10 másodperces), speciális fénybeállítások, felbontás kiválasztása, valamint a további beállítások is, ahol például a time lapse videók gyorsítását is megadhatjuk.

Természetesen a jobb alsó sarokból kis ikonokkal láthatjuk a korábban készült felvételeket, ezt megérintve a galériához jutunk.

Amennyiben a legjobb ingyenes képszerkesztőt is szeretné beszerezni, akkor ide kattintson.

Ha érdeklik a jó alkalmazások, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!