szerző:
hvg.hu

Egy Kickstarter-projekt keretében finanszírozásra váró eszköz lehetővé tenné, hogy vezeték nélküliként használhassuk bevált vezetékes fejhallgatóinkat.

Nagy választékban kaphatók ma már vezeték nélküli fejhallgatók, de sokan vannak, akik azért ragaszkodnak jól bevált vezetékes „füleseikhez”.

Számukra lehet egy érdekes megoldás egy Kickstarter-projekt tárgya, a Blipcast nevű eszköz, amelyik tulajdonképpen vezeték nélkülivé teheti a kedvenc vezetékes fejhallgatót. Igaz, ehhez egy okostelefonra is szükség lesz, de ez ma már igazán nem számít ritkaságnak.

©

A Blipcastet csatlakoztatni kell például a televízióhoz (3,5 mm-es analóg kábellel vagy digitális optikai kábellel), a tápfeszültséget pedig USB-n keresztül nyeri. Az eszköz a televízió audiojeleit átküldi a mobileszközre wifin keresztül, akár több készülékre is egyszerre. Még megfelelő okostelefonos appra is szükség van, de a Blipcast mellé az is jár, iOS-es és androidos egyaránt. Mi tehát csak ülünk a tévé előtt, akár messzebb is tőle, jól megszokott és a telefonunkhoz csatlakoztatott fejhallgatón pedig hallhatjuk a tévéműsor hangját anélkül, hogy bárkit is zavarnánk.

©

Bár a Blipcast különféle hangkeltőkhöz köthető (például lemezjátszókhoz is), fejlesztői elsősorban a televízióhoz ajánlják.

A közösségi finanszírozás keretén belül 100 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni rá, és bár egyelőre ennek még az ötöde sem jött össze, bízzunk abban, hogy a hátralévő több mint két hét alatt meglesz a kellő támogatás, ugyanis egy tényleg ötletes eszközről van szó.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!