szerző:
hvg.hu

Az androidos gyártó itthon elsőként indított átlagfelhasználók számára is elérhető tesztelői programot, melynek során a kiválasztottak másoknál hamarabb férhetnek hozzá az új szoftververziókhoz.

Miközben az iPhone-ok esetében az Apple maga intézi a szoftverfrissítést, az androidos telefonok esetében a Google ugyan megjelenteti az új verziót, de aztán a készülékgyártóktól függ, hogy mikor adják ki azt (ha egyáltalán kiadják) a telefonokra. Ezt a várakozási időt csökkenthetik le itthon is azok a felhasználók, akik csatlakoznak a Huawei Magyarországra is kiterjesztett tesztprogramjához.

A program során a gyártó a kiválasztott felhasználók rendelkezésére bocsátja az Android operációs rendszer és az EMUI felhasználói felület legújabb frissítését, cserébe pedig annyit kérnek, hogy teszteljék és adjanak visszajelzéseket róluk. A vállalat ígérete szerint a felhasználók észrevételei alapján, azok figyelembe vételével véglegesítik a szoftvert, mielőtt kiadják azt a nagyközönségnek.

©

A programot kísérleti jelleggel decemberben indították be – akkor a P8 telefonnal rendelkezők járhattak jól –, és mivel a cég sikeresnek ítéli a próbaüzemet, idén is folytatják a publikus tesztelést, most éppen a Honor 6-ot használók vannak soron, hamarosan pedig a P8 Lite telefonnal rendelkezők következnek. A jelentkezéseket a [email protected] címre várják.

A Huawei közlése szerint a teszteléshez egy átlagos, hétköznapi ember okostelefon-ismerete elég, nem kíván szakmai előképzettséget.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!