szerző:
hvg.hu

A közösségi finanszírozás keretein belül gyűjti a pénzt egy eszköz, amelyik megoldani hivatott a timelapse fotózás két igen nagy problémáját.

Sokan készítenének látványos timelapse fotókat, legalábbis addig, amíg nem szembesülnek az ilyesfajta fényképezés két nagy problémájával, az akkumulátor lemerülésével és a korlátozott tárhellyel.

Ezekre a gondokra kínál gyógyírt az Enlaps nevű eszköz, amelyik tulajdonképpen az okostelefon irányítása alatt álló fényképezőgép. Korlátlan akku-üzemidőt és tárhelyet kínál – az előbbit napelemmel oldja meg, míg az utóbbihoz felhőtárhelyet vesz igénybe. Kellemes ráadás, hogy az eszköz vízálló (IP54), így akkor sincs gond, ha esőben szeretnénk timelapse fotókat készíteni.

©

A felvételek automatikusan készülnek (az exponálások idejéről az okostelefonon keresztül tájékoztatható az Enlaps), azután vezeték nélkül kerülhetnek át a számítógépre szerkesztés céljából, de ugyanilyen könnyen meg is oszthatők azonnal a weben.

Bár korlátlan a felhőtárhely, a készülékbe azért memóriakártya-foglalatot is tettek, és van egy belső akkumulátor is, amelyik az éjszakai áramellátásról gondoskodik. A Pro verzióban SIM-kártya foglalat is lesz, sőt még GPS is.

Az Enlaps ötletgazdái 163 ezer dollár összegyűjtését irányozták elő, ez bőven össze is jött. Azonban a berendezés nem lesz olcsó, az alapváltozat 468 dollárba, a Pro verzió 544 dollárba (vagy még többe) fog kerülni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!