szerző:
hvg.hu

Árak, specifikációk, megjelenési dátum – szinte mindent tudni már a Xiaomi Mi5-ről.

Nem kapott túl jó híreket mostanában a Xiaomi, de talán 2016-os csúcstelefonja változtathat majd a kedvezőtlen trendeken.

Korábban ugyan a tavalyi év végére valószínűsítették a Mi5 megjelenését, azonban 2015 nem hozta el a Xiaomi-újdonságot. Most viszont egyre több forrás állítja, hogy február 21-én jelenik meg az új zászlóshajó. Állítólag gőzerővel folyik a munka a Foxconn gyárban, olyannyira, hogy a dolgozók pluszműszakokat vállalnak, hogy ne legyen gond a kereslet kielégítésével.

A Gear Best oldalon már konkrét termékként is megjelent a Xiaomi Mi5, jó pár specifikációval együtt. Ezek szerint a telefonnak 5,2”-es QHD jelzője lesz, a munkavégzésről pedig egy Snapdragon 820-as processzor gondoskodik majd 4 GB RAM-mal. A 3600 mAh-s akkut nem lehet cserélni. A hátoldali kamera 16 MP-es, a frontoldali pedig 8 MP-es lesz. Ujjlenyomat-olvasó is lesz benne, és három színben, feketében, fehérben és aranyban árulják majd.

©

Könnyen elképzelhető persze, hogy néhány specifikáció még változik a megjelenésig, azonban az már borítékolható, hogy kelendő lesz a telefon. Többek között azért, mert 2016 egyik első csúcstelefonjáról van szó, és a tényleg kedvező specifikációk mellé nem társul csillagászati ár, bár amit a Gear Besten láthatunk, az jóval több a korábbi jóslatoknál.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!