szerző:
hvg.hu

Az iszlamista terroristák nem hagyatkoznak többé a népszerű üzenetküldőkre: csináltak maguknak egy saját alkalmazást, azzal tartják a kapcsolatot és szervezik tevékenységüket. A megoldás előnye (számukra), hogy így nem lehet letiltani őket, és a megfigyelés is nehezebb.

Miután a legtöbb közismert chates alkalmazás, köztük a WhatsApp és a Telegram is elkezdte komolyan venni a terroristagyanús felhasználók folyamatos blokkolását, az Iszlám Állam csinált egy saját alkalmazást – írja a Ghost Security Group hackercsoport felfedezésére hivatkozva a Fortune.

A szakértők szerint az Alrawi nevű app ugyan nem olyan fejlett biztonságtechnikailag, mint a népszerű szolgáltatások, annyira azért bebiztosították, hogy védje a terroristákat az üzeneteik egyszerű lehallgatása ellen. Nagy előnye viszont, hogy innen garantáltan senki nem fogja kitiltani az Iszlám Állam terroristáit, hiszen az övék az alkalmazás.

Az Alrawi androidos készülékeken fut, de természetesen nem a Google Play alkalmazásboltból tölthető le, hanem terrorista fórumokon terjesztik.

Biztonsági szakértők korábban egy listát közöltek arról, milyen programokat használnak még az ISIS terroristái, ide kattintva átnézheti.