szerző:
hvg.hu

Egyelőre csak találgatni lehet, miféle madár ütközött az Air Namibia gépének, hogy ilyen gigantikus lyuk keletkezett a törzsön. Az incidens landolás közben történt, senki sem sérült meg, a madarat leszámítva.

Hatalmas, véres lyukat ütött egy utasszállítóba egy madár, amikor a gép landolása közben nekiütközött – jelentette a Telegraph.

Az Air Namibia A319-100-as járata éppen megközelítette a Hosea Kutako nemzetközi repülőteret, amikor megtörtént az ütközés. A gép rendben leszállt, és senki sem sérült meg, az egyik utas azonban az eset után elgondolkoztató képet tett közzé a repülőn keletkezett lyukról.

©

A légitársaság szóvivője szerint igen nagy madár ütközhetett a gépnek. Hozzátette, hogy a madárbecsapódások emberi erővel nem megelőzhetőek, de a pilóták tudják, hogyan garantálják ilyenkor is az utasok biztonságát.

A Turkish Airlines egyik repülője májusban ütközött egy madárral, ez még furcsább sérülést produkált a gépen:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!