szerző:
hvg.hu

Egy egészen különleges musical kerül tavasszal a Broadway-re. A téma két tech-zseni, Bill Gates és Steve Jobs versengése.

Nem lehet úgy beszélni a technológia történetéről, hogy ne említenénk meg Bill Gates és Steve jobs nevét. Mindkettőjüknek kulcsfontosságú szerepe volt abban, hogy ma ilyen körülöttünk a (tech)világ, és a hatásuk még sok-sok évtized múlva is érezhető lesz.

A két tech-óriás rivalizálása közismert, több film is foglalkozott ezzel, most viszont egy zenés-táncos musical fogja feldolgozni ezt. A címe Nerds (Kockák) lesz, és áprilisban kerül majd a Broadway-re. A premier előtti bemutatók március 31-től indulnak (a legelső előadás a Longacre színházban lesz), a nyitóelőadást pedig – a tervek szerint – április 21-én tartják.

©

A szereposztásról még semmi sem derült ki, de a produkcióhoz kapcsolódó nevek (rendező, producer, zenei igazgató stb.) már felkerültek a Broadway kapcsolódó weboldalára.

Az egyelőre nem publikus szereplőgárda mellett hologramok is lesznek majd a színpadon. De a technológiát egy ennél érdekesebb formában is bevonják majd: a helyszínen lévő nézők a musicalhez készített alkalmazás segítségével dönthetnek az előadás arról, aznap éppen hogyan fejeződjön be a darab. Itt valószínűleg az Apple vagy Microsoft, illetve az iPhone vagy Windows kérdés kerül majd elő valamilyen formában – sokat számíthat, hogy éppen kik ülnek a teremben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!