szerző:
hvg.hu

Azt nem állítjuk, hogy soha senki nem használja a telefonfülkéket, de azt igen, hogy amit New York városa csinál vele, annak több értelme van, mint szimplán megtartani őket.

Ezresével kezdi el ingyenes, 1000 Mbps sebességű wifit szóró hotspotokra cserélni a telefonfülkéket New York – írja az Ars Technica. A tervek szerint idén júliusig 500 fülkét cserélnek le, utána pedig szépen sorban mind a 7500-at.

A fülkék helyén 175 centi magas oszlopok lesznek, melyek mindkét oldala elektronikus hirdetőtáblaként funkcionál majd. Köztük pedig egy (valószínűleg megfelelően védett) androidos táblagép lesz elhelyezve – aki tehát nem saját eszközén szeretné igénybe venni az oszlop wifijét, az a beépített táblagépen is netezhet majd. Sőt, ingyen telefonálásra is lesz lehetőség az eszközzel.

A nagy telefonfülke-cserét, illetve az ingyenes netezést és telefonálást biztosító oszlopok üzemeltetését a fülkék oldalán látható reklámbevételekből finanszírozzák majd. A LinkNYV projekt mögött befektetők is állnak, köztük a Qualcomm és a Google anyavállalata, az Alphabet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!