szerző:
hvg.hu

Miközben a területen nagy névnek számító PC-gyártók eladásai is egyre csak zuhannak, egy friss információ szerint a telefonos fronton egyre jobban teljesítő Huawei azt tervezi, belép a számítógépek piacára.

Egy dupla operációs rendszeres, kettő az egyben notebookkal lép az egyre csak döglődő PC-piacra a területen új, eddig hálózati eszközökre és okostelefonokra koncentráló Huawei – írja a kínai Yicai című lapra hivatkozva a Fudzilla.

A gépen futó két operációs rendszer a Windows 10 és az Android, így nem nehéz kitalálni, hogy az eszköz tabletként is használható, illetve egy billentyűzetes dokkolóba tehető a produktivitás érdekében. Az eddigi hasonló megoldásokkal szemben nagy különbség, hogy itt két operációs rendszer közül lehet majd választani.

Ez a készülék a Huawei első notebookja lesz, azonban a specifikációkról még nem sok szivárgott ki. Annyit azért lehet sejteni, hogy az érintőképernyő nagyobb lesz 10 inchnél, legalább full HD lesz a felbontása, és a motorháztető alatt Intel chipkészlet dolgozik majd. A tabletes notebook várhatóan a barcelonai MWC 2016 szakkiállításon fog bemutatkozni.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!