szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, jót tesz a régebbi telefonokkal a legújabb iOS-frissítés.

Pár nappal ezelőtt adta ki az Apple az iOS 9.2.1-et, amely csupán apróbb hibákat javít, nagy újdonságok nincsenek benne. Ennek ellenére igencsak jól jöhet a frissítés, különösen a régebbi telefonokon.

Igaz, épp ezek tulajdonosai azok, akik nem szívesen hallanak frissítésről, lévén, hogy az iPhone 4S-t érezhetően lelassította az iOS 9, volt, aki emiatt be is perelte az Apple-t. Most viszont úgy tűnik, az iOS 9.2.1-nél nem kell ilyesmitől tartani, sőt még egy kis sebességlöketet is adhat a telefonnak a frissítés – erre utal az iAppleBytes vizsgálata is.

©

Amint az az alábbi videón is látható, összevetettek egy iOS 8.4.1-et és egy iOS 9.2.1-et futtató iPhone 4s-t sebesség szempontjából. A telefon indításánál egyértelműen gyorsabb a 8-as iOS, így akinek ez fontos, az felejtse el az update-et. Viszont ezután már legalább ugyanúgy teljesít a legújabb iOS 9, sőt jó pár alkalmazásnál kifejezetten gyorsabb.

Azt persze senki se higgye, hogy egy ilyesfajta update után pont olyan gyorssá válik az iPhone 4s, mint a legújabb iPhone-ok, nem szabad elfeledkezni arról, hogy ez esetben már egy többéves modellről van szó. Mindenesetre aki még nem frissített iOS 9-re, elgondolkozhat ezen a legújabb verzió kapcsán.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!