szerző:
hvg.hu

Míg a Google folyamatosan növeli felhasználóinak számát, addig az Apple a bevételekkel teszi ugyanezt.

2015-ben is maradt a szokott forgatókönyv: a Google Androidja könyvelhette el a legmagasabb felhasználói számot, az Apple iOS gyűjtötte viszont össze a több pénzt – derül ki az App Annie éves jelentéséből, amelyet a The Verge foglalt össze.

Míg az iOS-es letöltések száma nagyjából stagnál, addig az androidosoké jelentős emelkedést mutat, immár duplája versenytársáénak.

A Google-terjeszkedés hátterében a feltörekvő piacok (pl. Törökország, Mexikó, India) állnak, ahol egyre többen vesznek olcsó androidos telefont, de még az Egyesült Államokban is rengetegen keresik fel a Google Play-t.

©

Ha viszont a bevételeket nézzük, máris másmilyen a kép: az iOS 75 százalékkal több bevételre tett szert, köszönhetően az appvásárlásoknak, az appon belüli vásárlásoknak és az előfizetéses szolgáltatásoknak. Kína különösen fontos az Apple számára, itt ugyanis 20 százalékos letöltésnövekedést regisztráltak 2014 és 2015 között, és az országból származó bevételek is megduplázódtak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!