szerző:
hvg.hu

Ebben az igazán különleges hangulatú mobiljátékban egy űrbaleset túlélőjével kommunikálhatunk. Mi vagyunk az egyetlen reménye, ezért nem mindegy, hogy mit mondunk neki.

Nem mindennapi játék az iPhone-ra, iPadre és Apple Watch-ra pár napig még ingyen letölthető, Androidra és Kindle-re 360 forintért beszerezhető Lifeline. Egy társalgási szintű angol, francia, német vagy lengyel nyelvtudást mindenképp igényel a kipróbálása, ugyanis csak szövegből áll, és ehhez lenyűgöző grafika sem társul, de így is magával ragadó a sztori, egyből beszippant bárkit.

Egy Taylor nevű diákkal kommunikálhatunk, aki egy sorsoláson nyerte a lehetőséget, hogy az űrbe utazhasson, de a kalandból rémálom lett: egy ismeretlen holdra zuhant az űrhajója és úgy tűnik ő az egyetlen túlélő. Egy ideje már próbál kapcsolatba lépni a Földdel, míg végre valaki elkap egy jelet: mi, pontosabban a telefononunk, tabletünk vagy okosóránk.

©

Így adódik lehetőségünk beszélni Taylorral, aki számára az egyetlen remény vagyunk. Elmeséli, hogy mi történt vele, majd néhány mondat után mi is válaszolhatunk. Minden alkalommal két reakcióból választhatunk, ezzel befolyásoljuk a történetet. Néhány napos űrkaland részesei lehetünk, hiszen minden valós időben történik, tehát amikor azt tanácsoljuk, hogy kutassa át a roncsokat, akkor pár órára eltűnik, addig izgulhatunk érte.

Majd egyszercsak újra jelentkezik, jön az értesítés a fejleményekről és ismét a válaszunkon áll, hogyan alakul Taylor sorsa.

A játékhoz egyébként már folytatás is készült, a Lifeline: Silent Night 1 euróért Apple eszközökre, 360 forint ellenében pedig Androidra és Kindle-re is beszerezhető.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!