szerző:
hvg.hu

Motivációs szolgáltatás és internetes játék egyszerre – ez a különleges párosítás ingyen nyújt segítséget a munkában, a tanulásban, a háztartás vezetésében vagy akár életmódváltásban.

A böngészőben, Chrome-bővítménnyel, valamint ingyenes androidos és iPhone-os alkalmazással is rendelkező Habitica már lassan egymilliós felhasználói bázist tudhat magáénak. A siker titka egyszerű: összekötötték az életet a játékkal, a valóságot a virtualitással.

Legjobban egy szórakoztató motivációs szolgáltatásként lehetne leírni, ugyanis a magyar nyelvű menüben teendőink elvégzéséért kapunk jutalmakat, virtuális pénzt, életeket, játéklehetőségeket. És persze ha egy feladatot nem végzünk el, máris büntetés jár érte. Itt nem egy tamagocsit nevelünk, hanem saját magunkat.

©

Meg lehet különböztetni egyszeri feladatokat, mindennapi teendőket, azt is külön lehet választani, hogy reggel, délután vagy este kell elvégezni őket, és persze a rendszerességét is érdemes előre megadni. Ez a munkában, a tanulásban, a háztartás vezetésében vagy akár életmódváltásban is komoly segítség lehet.

Természetesen kapunk egy játék avatart, amely minket jelképez, majd kiegészítőkkel, pénzzel vagy épp fegyverekkel is erősíthetjük, ha pipálással jelezzük: elvégeztük teendőinket. Egy adott pontszám után játszhatunk is, és pont emiatt érdemes inkább a facebookos regisztrációt választani e-mailes helyett: ha néhány ismerősünk is használja a szolgáltatást, akkor csapatban is lehet játszani, így lustaságunk másoknak is kárt okozhat, ami további motiváció lehet egy baráti társaságban.

Amennyiben életmódváltáson gondolkozik, a Habatica mellett van egy másik androidos alkalmazás, amelyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki, érdemes kipróbálni.

Ha érdeklik a legjobb alkalmazások, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!