szerző:
hvg.hu

Ha elégedetlen a televíziója képernyő-méretével, akkor nézze meg az alábbi projektort, amely centiméteres távolságokra vetít remek, akár nagy képeket is.

Bármilyen sima felületből televízió (vagy legalábbis képernyő) válhat a Sony új hordozható kivetítőjének (Ultra Short Throw Projector) köszönhetően.

A hordozhatóság itt tényleg kis méretekre utal, a készülék ugyanis mindössze 8,1 x 13,1 x 13,1 centiméteres, és akár már egész közel helyezve a falhoz 1366 x 768 pixeles felbontású képet jelenít meg, 22” és 80” közötti nagyságban.

©

Van HDMI bemenete, de akár vezeték nélküli kapcsolattal is átvihető PC-s vagy televíziós tartalom, sőt ha közel van az okostelefon – hála a Bluetooth Low Energynek –, arról is lejátszható tartalom. A projektor egy feltöltéssel legalább két órán keresztül működőképes. Bár van beépített hangszórója is, a minél jobb hangélmény érdekében érdemes valamilyen külső hangrendszerre kötni.

©

Japánban februárban jelenik meg, nyáron pedig elkerül az Egyesült Államokba, és később talán Európába is. 798 dollár lesz az ára.