szerző:
hvg.hu

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy amint lejár a „Microsoft-moratórium”, a Nokia visszatér a (telefon)piacra. Egy új videó is ezt sejteti.

Amikor 2014-ben végre pont került a Microsoft–Nokia felvásárlási üzletre, az volt a redmondiak kikötése, hogy 2016 utolsó negyedévéig nem készíthet okostelefont a finn gyártó. Azonban a Nokia már akkor is világossá tette, hogy amint lehetséges, visszatér saját márkás telefonnal a piacra.

Korábban már ki is szivárgott egy kép e tervezett telefonról, a C1-ről, most pedig a Nokia YouTube-csatornájára került fel egy videó, ami nemcsak ezt az eszközt, hanem egy másikat is megszellőztet 1:19-nél tűnik fel egy tablet (a nem túl nagysikerű N1 lehetséges utódja?), 1:24-nél pedig egy okostelefon, valószínűleg a C1.

©

Az eddig értesülések szerint a C1-nek 5”-es FHD kijelzője lesz, és a belsejében Intel chipkészlet fog dolgozni 2 GB RAM-mal. A főkamera 8 MP-es lesz, míg a szelfikészítő 5 MP-es – de persze egyik specifikációt sem erősítették meg hivatalosan.

©

A Nokia továbbra is szűkszavú terveivel kapcsolatban, de azért ez a videó is jelzi, hogy a cég még mindig működik, és tervei is vannak a jövőre nézve.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!