szerző:
hvg.hu

A Microsoft ugyan nagyon erőlteti, de nem mindenki akar Windows 10-re váltani. Ennek ellenére abszolút biztonságban lehet windowsos számítógépe.

A Microsoft ma már elsősorban a Windows 10-re koncentrál. A Windows 7-nek már megszűnt az alapvető támogatása, és bár a Windows 8/8.1 még rajta van a listán, azonban nem mindenki biztos abban, hogy teljesen védett a gépe. Szerencsére vannak „külső” megoldások, és ezek közül is érdemes a legjobbat kiválasztani. De honnan tudjuk, melyik védelem a legerősebb?

A kérdés megválaszolásában segíthet a német AV-TEST intézet, amely időről időre teszteli a vírusvédelmi megoldásokat különböző operációs rendszereken. Legutóbb a Windows 8.1-re készült el a vizsgálat, ennek eredményéből szemezgetünk.

A legjobb megoldást jelenleg három csomag kínálja: az első három helyen végzett a Kaspersky Lab Internet Security 2016, a BitDefender Internet Security 2016 és az Avira Antivirus Pro 2015. Mindhárom szoftver a maximális 6-6 pontot kapta a három vizsgált jellemzőre, a védelemre, a teljesítményre és a használhatóságra.

©

A listán ezután a McAfee Internet Security 2016 következik: 5 és fél pontot kapott a védelemre, és 6-6-ot a másik két jellemzőre. Kellemes meglepetés volt a Microsoft Windows Defendere, 4,5, 5 és 6 pontot ért el.

Érdemes időről időre felkeresni az AV-TEST oldalt, ugyanis folyamatosan frissítik a teszteket a különböző operációs rendszerek alatt. De azért ezzel együtt se feledkezzünk el a biztonságos netezés két – rajtunk múló – alapszabályán: ne látogassunk gyanús weboldalakat és ne kattintsunk ismeretlen forrásból érkező linkekre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!