szerző:
hvg.hu

Szemet vetett a tajvani Foxconn az egyik japán cégre, kérdés, hogy az ország kormánya hozzájárul-e az üzlet nyélbeütéséhez.

Nem megy túl jól mostanában a japán Sharpnak, hiába mentették meg tavaly májusban a bankok már második alkalommal, tovább romlottak pénzügyi eredményei. Úgy tűnik, közel a vég, és ilyenkor éhes keselyűként köröznek a reménybeli vevők a cég körül.

Legutóbb a tajvani Foxconn jelentkezett vevőként, és 5,3 milliárd dollárt ajánlott a cégért, ami több mint a duplája a japán kormány által támogatott befektetési alap, az Innovation National Corp. of Japan (INCJ) ajánlatának. Az INCJ egyébként már tulajdont szerzett egy másik japán kijelzőgyártó, a Japan Displayben is, amely megosztja know-how-ját a panelgyártásban a Sharppal. A Foxconn ajánlattétele után egyébként azonnal 20 százalékkal feljebb mentek a Sharp részvényei.

©

A Foxconn ajánlata több, mint csábító, azonban a japán kormány nem szeretné, ha a hazai cégek külföldi tulajdonba kerülnének. Mindenesetre a Sharp és hitelezői remélik, hogy február 4-én pont kerül az alku végére. Csak érdekességképpen: ezen a napon jelenik meg a Sharp utolsó negyedéves pénzügyi eredménye.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!