szerző:
hvg.hu

A keresőóriás ezúttal az androidos játékokról választja le a korábban mindenbe belekényszerített Google+ közösségi szolgáltatását.

Ismét komoly lépést tett a Google afelé, hogy végleg lehúzhassa a rolót a közösségi oldalán. A cég androidos fejlesztőinek legújabb blogbejegyzése szerint rövidesen nem lesz szükség a felhasználó Google+-fiókjára ahhoz, hogy használni tudja a Google Play Játékok szolgáltatást.

A cég szerint fejlesztői szempontból a játékok többsége nem igényel változást, ám azoknál, amelyek felugró ablakban kérték a bejelentkezést, ezt el kell majd távolítani. Hogy pontosan mikortól lép életbe a változás, azt egyelőre nem tudni, de valószínűleg előbb, mint utóbb.

©

A Google még tavaly nyáron kezdte el szép sorban leválasztani a szolgáltatásairól a Google+-t. Először a Google+ Photos-t zárta be, majd nem sokkal később bejelentették, a YouTube használatát sem kötik a profil meglétéhez. A lépések érthetők, főleg annak fényében, hogy a Google+ egyre inkább egy szellemvárosra emlékeztet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.