szerző:
hvg.hu

Egy mostani frissítésnek köszönhetően nagyobb biztonságban lehetnek a Skype használói.

Rengetegen használják ingyenes telefonálásra, kapcsolattartásra a Skype-ot, és nem is gondolnak bele, milyen veszélyben voltak…eddig. A felhasználók IP-címét ugyanis nagyon egyszerű volt megszerezni, ehhez elég volt ismerni skype-os felhasználónevüket.

Persze volt megoldás erre a problémára, ha a kommunikációt virtuális privát hálózaton (VPN) vagy virtuális privát szerveren (VPS) futtatták, de az ilyesfajta csatorna lecsökkentette a kapcsolat sebességét, ráadásul ezekért a megoldásokért fizetni is kellett.

©

Most viszont maga a Skype az, aki orvosolja a gondot, a legújabb frissítés után ugyanis alapértelmezetten rejtetté válik az IP-cím. és ezzel a felhasználónak nincsen semmi dolga. Már Androidra is elérhető az update (és hamarosan iOS-re is). A Skype, éppen a biztonság érdekében,  mindenkinek javasolja a frissítést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!