szerző:
hvg.hu

Különböző utakon és módokon juthatunk fel Nyugat-Európa legnagyobb csúcsára, természetesen virtuálisan.

Nem lenne egyszerű dolga annak, aki meg szeretné mászni az Alpok (és egyben az Európai Unió legmagasabb hegységét, a hó és a jég birodalmát.

A Google Street View-nak köszönhetően azonban a túra bárki számára elérhető, és ehhez még csak ki sem kell lépni a lakásunkból. A Google hegymászókkal, hegyi fotósokkal, síelőkkel fotóztatta le a fantasztikus látványt kínáló hegységet, így a Mont Blanc is felkerült a Street View-ra.

©

A kapcsolódó weboldalon négyféle lehetőségből választhatunk. Megnézhetjük, hogyan edzenek itt a sportolók, miként használják különleges segédeszközeiket a hegymászók, láthatjuk, hogyan változik a táj, és idővel hogyan tűnnek el a gleccserek, és azokra a helyekre is ellátogathatunk, ahol megfordulnak mindazok, akik a csúcsra törnek. Mindeközben rengeteg információt is kapunk a hegység megjelenített részeiről.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!