szerző:
hvg.hu

A legnagyobb okostelefonokat is lehet kényelmesen, egy kézzel használni, ezt bizonyítja be ez a remek ötleten alapuló mobiltok.

A phablet kategóriába tartozó, nagy képernyőjű okostelefonokat gyakorlatilag csak két kézzel lehet normálisan használni. Milyen jó lenne, ha egy kéz is elég lenne hozzá, vagy ha két kezünket használjuk, akkor legalább az ujjainkat lehessen pihentetni – ez a gondolat ihlette a HandL mobiltokot.

©

Azt hinnénk, hogy egy mobilos szakember valósíthat meg ilyet, de az ötletet és a megvalósítást is egy művésznek köszönhetjük. Allen Hirsch szereti a mobilját használni festés közben, ezért szerette volna megoldani a problémát.

A mobiltok hátuljából egy szorosan rögzített lapka húzható ki, majd a lapka és a tok közé lehet helyezni két ujjunkat, hogy tartsuk a mobilt. Így videó nézésekor például nincs is szükség a másik kezünkre, de ha szükség is van rá, a telefont tartó kezünkön pihentethetjük ujjainkat, így sokkal kényelmesebb vele a mobilozás.

©

Az 50 euróba kerülő tokot iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Samsung Galaxy Note 3 és Samsung Galaxy Note 4 mobilokra készítették el, de sajnos egyelőre csak Kanadába és az Egyesült Államokba szállítják ki.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!