szerző:
hvg.hu

Visszahívta 2003 és 2015 között gyártott csatlakozóadaptereinek egy részét az Apple, miután kiderült, hogy potenciálisan veszélyesek lehetnek.

Európában is forgalmazták azokat az adaptereket, melyekről kiderült, hogy bár ritkán, de érintésre áramütést okozhatnak. A hálózati csatlakozóadapterek 2003-tól 2015-ig voltak a Mac számítógépek és bizonyos iOS-készülékek tartozékai, illetve az Apple világutazó adapterkészlet részét képezték.

A gyártási hibás adapterek belső felületén – ott, ahol az Apple hálózati adapterhez csatlakoznak – négy vagy öt karakter, vagy egy karakter sem látható. Ezek tehát a hibás darabok. Az újratervezett (tehát jó) adapterek felületén minden esetben egy három betűből álló regionális kód olvasható (EUR, KOR, AUS, ARG vagy BRA).

©

Az érintett hálózati csatlakozóadaptereket ingyenesen kicserélik egy új, újratervezett adapterre. A vállalat azt javasolja felhasználóinak, hogy minél előbb cseréltessék ki a hibás alkatrészt egy újra. Az adaptert vagy adaptereket a legközelebbi hivatalos Apple-szervizben cserélik ki ingyen. A folyamat során szükség lesz az adapterhez tartozó eszköz sorozatszámára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!