szerző:
hvg.hu

Az alábbi telefongyorsítós módszer hatásos lehet, és csak látszólag jár áldozattal.

Sokak kedvenc appja telefonjukon a Facebook, azonban az alkalmazás nem mondható a legtökéletesebbnek. Mert az ugyan igaz, hogy mindaz megtekinthető rajta, mint ami az asztali számítógépes Facebookon is, azonban az appban bugok vannak, igen felfújt a kódja, és nemcsak hogy önmagában lassú néha, de még a telefon teljesítményére is hatással van.

Mindezt egy reddit felhasználó derítette ki, akinek kísérletéről többek között a Rebrn is beszámolt. Egy LG G4-es telefonnal futtatott le DiscoMark benchmarkot,13 tesztet végzett el, a Facebookkal, illetve a Facebook Messengerrel, és nélkülük.

Egyértelműen azt találta, hogy az egyéb appok jóval gyorsabban indultak, ha a telefont megszabadította a Facebooktól, 15 százalékkal gyorsabb lett a készülék, és ez már meglepően nagy szám. Persze az, hogy melyik telefon és melyik processzor hogyan reagál a Facebook app eltávolítására, nem egyforma (a tesztet bárki lefuttathatja), de általában igaz a következtetés, hogy a felduzzasztott kódú Facebook app bizony nagyon megterheli az okostelefonokat.

©

A Facebook alkalmazást egyébként már csak azért is nyugodtan letörölheti a telefonjáról, mert van egy módszer, amellyel anélkül is kényelmesen tudja használni magát a Facebookot, majdnem teljesen ugyanúgy, mint eddig.