szerző:
hvg.hu

Ezerfős stábot tart fenn a Google egy olyan munkára, amelyről nem is hinnénk, hogy létezik.

Meglehetősen bosszantó (és nem egyedi) jelenség, ha egy netes cikk olvasását egy előugró reklám zavarja meg. Ennél már csak az a bosszantóbb, ha eközben malware-be, tiltott vagy nem létező termékbe ütközünk.

A Google blogbejegyzése szerint a cég tavaly 780 millió „rossz” hirdetést távolított el. Ebben egy több mint ezer főt számláló csapat segített, akiknek kifejezetten az a feladatuk, hogy eltávolítsák az ilyesfajta reklámokat a mobil appokból és a webböngészőkből.

©

Ezek e munkatársak számítógépes algoritmusok segítségével tudják felülvizsgálni a hirdetéseket, amelyek között gyakran vannak olyanok, amelyek nem engedélyezett gyógyszereket, fogyasztószereket reklámoznak, rendszerlassító szoftverek letöltésére buzdítanak, sőt – rendszerfigyelmeztetésnek álcázva magukat – adathalász oldalakra vezetnek.

Ugyancsak ez a csapat dolgozik a hirdetések „némításának” lehetőségén (Mute this ad), illetve az ezzel kapcsolatos visszajelzések értékelésén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!