szerző:
hvg.hu

Megfázott? Akkor hamarosan már tüsszentős arcot is küldhet üzenetében: hamarosan 74 új hangulatjel érkezik.

Júniusban jelenik meg a Unicode 9.0, és a Unicode Consortium bemutatott 74 új emojit, amelyeket mindenképpen bele szeretne tenni. lesz benne avokádó, bagoly, tüsszentős arc, vállrándítás, bár egyik sem lesz olyan pikáns mint az a bizonyos feltartott ujj.

©

Azt hihetnénk, nincs nehéz dolguk a karakterek kitalálóinak, azonban a szervezet sok vitát folytat arról, mi annyira nemzetközi, hogy tényleg értsék mindenütt a világon. Ezért is került be dobozos tej helyett pohár tej, és ezért nincs a karakterek között ott a bab, ez a termés ugyanis eltérően néz ki a világ különböző részein.

Persze vannak olyan nemzeti ételek, amelyek közismertek, így „emojisíthatók”, ilyen például a ravioli vagy a japán gombóc, a gyoza.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!