szerző:
Papós Tamás

Az egyszerű, de nagyszerű játék mintapéldája ez az ingyenes darab. A fejlesztő a zenei és fizikai játékokat keverte elgondolkodtató és szórakoztató módon, mindenkinek bátran ajánljuk a letöltését.

Lassan két hete a telefonunk kezdőképernyőjén van az Androidra, iPhone-ra és iPadre ingyen letölthető Okay? játék és két dolgot elárulhatunk: még így sem értünk a végére és nem tudjuk megunni. A zseniális alkalmazás fejlesztője, Philipp Stollenmayer arra gondolt, hogy a fizikai és zenei témájú játékokat egyesíti, de a lehető legegyszerűbb módon. A végeredmény pedig órákra le tudja kötni az embert.

Alapvetően egy fizikai játékról beszélünk, amelyben egy húzással (ujjunkkal megjelölt irányban és erővel lehet elindítani a golyót) minden elemet érintsünk a golyóval, még mielőtt a golyó elhagyja a pályát. Ez már az első pályák után sem egyszerű, de a legnehezebbek esetében egy kis zenei érzék segíthet.

Az elemek érintésére mindig egy hangot hallunk, amikor pedig a megszokottnál több és többféle, összevissza elhelyezett elem van a pályán biztosak lehetünk benne, hogy egy jól ismert dallam a megoldás. Ha tehát próbálgatáskor felismerni vélünk egy klasszikus zene vagy egy világszerte ismert dallam hangjait, akkor a fülünkre is hallgathatunk a fizikai érzékünk és logikánk mellett. Ha megvan, hogy honnan és hogyan kell ellőni a golyót, hogy teljesítsük a pályát, végighallgathatjuk a dallamot, amelynek címe angolul meg is jelenik.

©

Néhány pálya teljesítése után vannak nehezítő tényezők is, mint például lassító, vagy a golyót csapdába ejtő lapok, illetve folyamatos mozgásban lévő elemek. 125 pálya van a játékban és nincsenek reklámok, kivéve ha mi akarunk segítséget kérni. Ha sehogy sem tudunk rájönni a megoldásra, akkor a képernyő alját megérintve megjelenik a "watch ad for hint" felirat. Erre kattintva egy félperces reklám végignézése után megjelenik egy pont a pályán, ahonnan érdemes elindítani a golyót, de azt még mindig nekünk kell kitalálni, hogy milyen erősen és melyik irányba.

A játék ingyenes, de ha nagyon tetszik, akkor a képernyő alján érintéssel megjelenő euró ikonra kattintva bármikor támogathatjuk a fejlesztőt, például azért, hogy újabb, hasonlóan jó játékokkal örvendeztessen meg minket. Öt összeg közül lehet választani ebben az esetben: 0,99; 1,99; 2,99; 4,99 vagy 8,99 euró. A támogatást pedig a játék megnyitásakor mindig egy angol szöveggel köszöni meg a fejlesztő.

Amennyiben szereti a fizikai játékokat, ajánljuk figyelmébe 2015 legjobb ilyen alkalmazását is.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!