szerző:
hvg.hu

Európaiként csak harmadannyi pénzt hoz a Facebooknak, mint az amerikaiak.

Új rekordot ért el a Facebook felhasználói számát illetően, és messze túlszárnyal bármilyen egyéb közösségi platformot – és ahogy ezt már megírtuk, dollármilliárdok is bőven akadnak. Az 5,6 milliárd dolláros összbevétel mellett érdemes azonban azt is megnézni, hogy egy-egy felhasználó mennyi pénzt hoz a Facebooknak.

©

Egy felhasználó átlagosa 3,73 dollárt hoza Facebooknak, azonban ebben az esetben sem egyenlő mindenki a világon. Egy amerikai vagy egy kanadai felhasználó például 13,54 dollárt ért a Facebooknak 2015 utolsó negyedévében, az európaiak (így ön is) viszont csak 4,5 dollárt. De vannak, akik ennél is kevesebbet érnek, az Ázsia, Csendes-óceáni régió 1,59 dollárt, és a „világ többi része” mindössze 1,22 dollárt számít a Facebooknak. Az eltérés oka az a pénz, amit reklámra költenek az adott régióban. Az amerikaiak 2,8 milliárd dollárt költöttek reklámokra a tavalyi év utolsó három hónapjában, az európaiak pedig csak 1,4 milliárdot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!