szerző:
hvg.hu

A Google beszámolója szerint óriási az érdeklődés virtuálisvalóság-szettje iránt.

Nehéz elképzelni olcsóbb módját annak, hogy belekóstoljunk a virtuális valóság világába, mint a Google kartonpapírból készült Cardboardjának használata. A szett ugyanis néhány ezer forintért már nálunk is elérhető – a részletekről itt olvashatnak.

Hogy egy ilyen ötletes és bárki számára elérhető VR-szett sikeres lesz, az nem volt kétséges, és hogy mennyire az, azt a Google egy blogposztban osztotta meg a nyilvánossággal. A Cardboard megjelenése óta eltelt 19 hónap alatt több mint ötmillió szettet adtak el.

©

Érdekes az is, hogy jelenleg több mint ezer, a Cardboardhoz kapcsolódó app van a Google Playben, és egyedül 2015 utolsó két hónapjában legalább 25 milliószor töltöttek le kapcsolódó appokat.

©

A YouTube-on november óta lehet VR videókat elérni, és azóta több mint 350 ezer ilyen filmet néztek meg a felhasználók, illetve mintegy 750 ezer VR fotó készült már a Cardboard Camera app decemberi megjelenése óta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!