szerző:

A technológia és a természet találkozása óriási sikert aratott a Kickstarteren, a lebegő bonsai fákat viszik, mint a cukrot.

A bonsai fa már önmagában is egy lakás ékköve lehet, ha figyelmesen gondozzák, de egy kis mágnesességgel még különlegesebbé varázsolták az Air Bonsai alkotói. A japán találmány nagy siker: négy hét van még a Kicksterteres gyűjtésből, de már több mint félmillió dollárnyi megrendelés jött össze.

A lényege egyszerű: adott egy pehelysúlyú váza, amelybe a bonsai helyezhető, illetve adott egy szép porcelán, amely nem érintkezik az apró fával. Mágneses technológia révén ugyanis a bonsai legebni tud a kézzel készített porcelán felett.

©

Az alap készlet 200 dollárba kerül, 500 dollárért már bonsai is jár hozzá, de a határ a csillagos ég, vagyis 10 ezer dollár, ennyiért ugyanis a legkülönlegesebb bonsai mellé egy látogatás jár Japánba a készítőkhöz.

Az ára mellett az igényei miatt is érdemes többször átgondolni az Air Bonsai beszerzését, hiszen itt még a súlyára is kell figyelni a növénynek, illetve a lebegés miatt arra is, hogy egyensúlyban legyen a súly eloszlása, más különben eldől a fa és a mágneses mező nem tartja meg.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.