szerző:
hvg.hu

Az Apple hosszú ideje a világ legértékesebb vállalata, de a hétfői tőzsdei kereskedésben rövid időre megelőzték.

Új fejezetéhez érkezett a gigászok harca. Múlt héten már előjeleztük, hogy a befektetők jobban értékelik a Google gyorsan növekedő digitálishirdetés-bevételeit, mint az Apple-ét egy, a telítettséghez közeledő okostelefon-piacon – így aztán a Google mögött álló Alphabet a cégértéket tekintve hamarosan megelőzheti az Apple-t.

És valóban, a hétfői napközi kereskedés során volt olyan állás, amikor az Alphabet-részvények összesen 533,4 milliárd dollárt értek, míg az Apple piaci értéke „csak” 532,7 milliárd dollár volt. Bár a nap végére 530:534 arányban visszaállt az eredeti sorrend.

Aggódni egyik vállalatért sem kell, az Apple-höz is ömlik a pénz, azt viszont már Tim Cook is elismerte, hogy a most zajló negyedév lehet az első, amelyben már nem tudják növelni az iPhone-eladásokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!