szerző:
hvg.hu

Egyetlen képpel sikerült megvalósítani a minőségi facebookos trollkodás tökéletes példáját.

Viccnek sem rossz, de tulajdonképpen a felhasználói ismeretek hiányára felhívó jelként is értelmezhető az a kép, amit tegnap délután tett ki egy felhasználó. A fotón látható felirat szerint csak lájkolni kell a megosztást, majd a kommentbe beírni egy 6-ost, ezután pedig megnézni, hogy mi történik.

Van olyan, aki a kommentek között értetlenkedését fejezi ki, hogy csak neki nem működik-e a dolog, de a legtöbben csak beírják a 6-ost, aztán várnak.

©

Hogy önnek ne kelljen végigvinnie a fenti lépéssorozatot, eláruljuk, hogy mi történik utána: eggyel nő a képre érkező lájkok száma. Ennyi. Ez a mostanra bőven 10 ezer feletti érték csupán azt mutatja, mennyire könnyű manipulálni és a bejegyzések – lájkolás és kommentelés általi – terjesztésére bírni a Facebookot napi szinten használó, de a rendszer működéséről kevés ismerettel rendelkező felhasználók tömegeit.

Ha máskor is tudni szeretne róla, hogy mi átverés a Facebookon, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!