szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, amihez Mark Zuckerberg hozzáér, az arannyá válik.

Mikor két évvel ezelőtt a Facebook megvásárolta a WhatsAppot, Zuckerberg nem is titkolta, az a céljuk, hogy a világ legnépszerűbb kommunikációs platformja legyen az övék.

A szolgáltatás, azóta, hogy a Facebook tulajdonába került, megduplázta felhasználóinak számát, és egy tegnapi bejelentés szerint sikerült elérni az egymilliárd felhasználós mérföldkövet. A WhatsApp hivatalos blogján bejelentettek szerint a mostani szám azt is jelenti, hogy szeptember óta újabb 100 millió felhasználó csatlakozott hozzájuk.

©

Ezek a számok egyébként pont aznap jelentek meg, amikor a Google is bejelentette, hogy egymilliárdan használják a Gmailt, azaz a két kommunikációs platform egyértelműen összemérhető. (Megjegyzésként csak annyit, az utolsó 100 millió felhasználó összegyűjtéséhez 9 hónapra volt szüksége a Gmailnek.)

Mark Zuckerberg is reagált a WhatsApp-pal kapcsolatos számokra, és Facebook-posztjában azt írta, ez a mérföldkő igen fontos azon az úton, amely ahhoz vezet, hogy összekapcsolják az egész világot.

Jól jöhet ehhez, hogy a WhatsApp éppen a múlt hónapban vált ingyenessé, de persze bőven van még mit tenni, hiszen – a fentebb említett WhatsApp-os blogbejegyzés szerint – még hatmilliárd embert kell elérniük.