szerző:
hvg.hu

Egyre biztosabbnak látszik, hogy február 21-én ismerkedhet meg a világ a két új Galaxy okostelefonnal. De nem csupán velük, ugyanis – állítólag – egy különleges kamera is érkezik melléjük.

Már elkészültek a meghívók a Samsung február 21-i „Unpacked” eseményére, amelyen – és ez szinte már teljes bizonyossággal állítható – bemutatják a Galaxy S7-et és az S7 edge-et.

Azonban még egy érdekesség érkezik, ha igazak a SamMobile értesülései: a Gear 360 VR kamera. Egy körben látó kameráról van szó, amelyik két 180 fokos halszem lencsével készíti a felvételeket. Lehetőség van 180 fokos és 360 fokos felvételek készítésére is. A kameraszett maximális felbontása 3840 x 1920 dual lebcsés módban, szimpla lencsével pedig 1920 x 1920.

©

Bluetoothon keresztül kapcsolható össze az okostelefonnal (egyelőre csak az biztos, hogy a Galaxy S7-tel), illetve a Gear 360 Connect appal. Saját belső memóriáján tárolja a képeket és a videókat, és ugyancsak van saját akkumulátora, így a hálózattól függetlenül használható.