szerző:
hvg.hu

A közösségi oldalon sokkal látványosabban jelennek meg a Facebook-videók, mint a YouTube-os feltöltések, így esélyesebb, hogy előbbieket többen nézik meg. Ezen az oldalon pár másodperc alatt ugyanolyan érdekessé válnak a YouTube-videók, mint a facebookosak.

Naponta 500 millióan néznek meg facebookos videókat – hogy mennyit, az ebből a cikkünkből kiderül –, ami nem is csoda, a közösségi oldal pénzügyi okokból is nagyon komolyan veszi ezt a tartalomtípust.

Azért, hogy a Facebook-videók előnyt élvezzenek a YouTube-ról megosztottakkal szemben, előbbiek sokkal látványosabban jelennek meg az üzenőfalon. Íme egy példa.

©

A jobb oldali, facebookos megjelenés nyilván sokkal jobban észrevehető, vonzza a tekintetet, így ebben a formában feltöltve jó eséllyel többen is nézik meg ugyanazt a videót.

Ezt a problémát orvosolja tökéletesen és villámgyorsan a YT2FB oldal. Itt nem kell mást tenni, mint az üres mezőbe bemásolni a megosztani kívánt YouTube-videó linkjét, majd a "Convert" opcióra kattintani. Két-három másodperc múlva meg is jelenik egy link, ezt lehet a „Copied” lehetőséggel vágólapra másolni vagy a „Share” feliratra klikkelve máris megosztani Facebookon.

Ha így osztja meg a YouTube-videót, úgy fog megjelenni a közösségi oldalon, mintha egy Facebook-videó lenne, ahogy a fenti kép jobb oldala mutatja. Ezzel csak a megjelenés változik meg, ha valaki a videóra kattint az üzenőfalon, indítás után már a szokásos, YouTube-os módon játszódik le a videó.

Kérdés, hogy a Facebook el tudja-e érni az oldal megszűnését, hiszen Mark Zuckerberg és csapata biztos nem örül ennek a szolgáltatásnak.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!