szerző:
hvg.hu

Az alábbi telefon specifikációi verik a középmezőnyt, ennek ellenére nem mondható megfizethetetlennek.

A mostantól itthon is kapható Honor 5X annyiban nem mondható szokványosnak, ugyanis még mielőtt a végleges változat megjelent volna, 11 ország 500 vásárlója tesztelte, és az észrevételeiket figyelembe vették a legutolsó modell kidolgozása során.

Az okostelefon házának gyémánttal finomra csiszolt alumíniumötvözete speciális ecsettechnikával felvitt kerámiabevonatot kapott. 5,5”-es IPS-kijelzője 1920x1080-as Full HD felbontású, 16,7 millió szín megjelenítésére képes, a képernyő és a váz aránya 72,5 százalék. A motorháztető alatt Qualcomm 64 bites, nyolcmagos processzor dolgozik, 2 GB RAM-mal és 16 GB belső, bővíthető tárhellyel. Az energiát egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor adja, amelynek üzemidejét a készülék SmartPower energiagazdálkodási rendszere a gyártó szerint 30 százalékkal növeli.

©

A telefont második generációs FPC (Fingerprint Cards) ujjlenyomat-olvasóval szerelték fel. A keretmentes szenzor mindössze fél másodperces képernyőzár-feloldási időt biztosít, emellett az adaptív érzékelő megnövelt öntanuló képességekkel rendelkezik, így a regisztrált ujjlenyomatok újraolvasása során folyamatosan növekszik a leolvasás pontossága. Az intuitív mozdulatvezérlés segítségével aktív képernyőzár mellett is kezdeményezhetünk hívást vagy indíthatunk el alkalmazást, fotót készíthetünk, elrejthetjük az értesítéseket vagy kikapcsolhatjuk a riasztásokat – mind az ujjlenyomat-olvasó használatával.

A honor 5X készülékbe Sony, illetve Samsung szenzorok kerültek. A 13 MP-es hátlapi fő kamera lencséje 5 lencsetagból áll, F2.0-s rekesznyílással és 28 mm-es széles látószöggel rendelkezik, kék üveges infraszűrővel és a közeli felvételek elkészítéséhez szükséges makró móddal lett felruházva. Az előlapi, 5 MP-es lencse F2.4-es rekesznyílása és 22 mm-es látószöge remek szelfikamerává teszik.

A honor 5X-nek három kártyafoglalata van, így nano SIM, micro SIM és MicroSD kártyát egyszerre lehet a készülékbe tenni. A 158 grammos, Android 5.1 Lollipopot futtató telefont arany, ezüst és szürke színben árulják, 90 ezer forintért.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!