szerző:
hvg.hu

A nagyon furcsa kialakítású géppel a NASA Orion űrkapszuláját szállítják.

Az amerikai űrhivatal tervei szerint az Orion lesz az az eszköz, ami egy nap, a tervek szerint 10 éven belül, eljuttatja majd az első embereket a Marsra. Az űrjármű fő szerkezetét Louisana államban gyártották le, fellőni és tesztelni viszont a floridai Kennedy Űrközpontból fogják, ezért most oda szállítja a NASA.

©

Az Orion az űrhivatal speciális teherszállító repülőjén teszi meg az utat. A nevét a hasonló forma után a guppi halakról kapó Super Guppy 26 tonnányi rakományt képes szállítani, ahogy a képeken is látszik, magasságban és szélességben óriási raktere van.

©

Mivel a hatalmas méretű tárgyakat a szűkebb keresztmetszet miatt nem lehetne hátulról bepakolni, ezért a Super Guppy kettényitható: az orrész mögött nem sokkal 200 fokos szögben lehet szétnyitni a repülőt.

©
©
©
©
©

Ha érdeklik a különleges repülők, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!