szerző:
hvg.hu

Már csak valamivel több mint két hetet kell várnunk a Galaxy S7 megjelenésére, és akkor az is kiderül, mennyire helytállóak a korábbi értesülések. Például az alábbi is, amelyik a készülék akkumulátoridejével kapcsolatos.

Február 21-én, egy nappal a barcelonai MWC kapuinak nyitása előtt tartja Unpacked rendezvényét a Samsung, amelyen az új Galaxyk (S7 és S7 edge) mellett még egy további izgalmas hardvereszközt is megismerhetünk.

Ahogy közeledik a telefonok bemutatása, úgy szaporodnak meg a különböző értesülések, kiszivárogtatások. A minap például arról olvashattunk, hogy a Galaxy S7 egy teljes feltöltéssel több mint 17 órányi videolejátszást tesz lehetővé, teljes fényerőn. A teljes fényerő persze nem túl egzakt meghatározás, azonban már a 17 órányi idő is mutat valamit.

A kép illusztráció
©

Kérdés, mennyire lehet ez reális, és a válasz az, hogy tulajdonképpen egyáltalán nem kizárt. A Galaxy S6-tal ugyanis 13 óráig játszhatunk le videókat, azonban „csak” 2550 mAh-s az akkuja. A Galaxy S7-nek is 3000 mAh-s akkuja lesz, és olyan tényezők is hozzájárulhatnak a hosszabb lejátszási időhöz, mint a hatékonyabb Super AMOLED kijelző-technológia, az Exynos 800 sorozatú processzor, az optimalizált GPU, a több (4 GB?) RAM és az Android 6.0 Marshmallow alatt futó, tovább optimalizált TouchWiz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!