szerző:
hvg.hu

A halálos rákbeteg férfinek túlmelegedett a telefonja az otthonában elhelyezett kórházi ágyában, belehalt sérüléseibe.

Egy nyomozati értesülés szerint testének 64 százaléka megégett a rákbetegséggel kezelt Marek Krugernek - írja a The Sun. A férfit az otthonában látták el, ahol egy speciális kórházi ágyban feküdt, mivel egy agydaganat következtében testének jobb oldala lebénult. Egyetlen kapcsolatát a világgal az iPhone 5 készüléke jelentette.

A férfira az angliai readingi lakásában a tűzoltók találtak rá, mikor már a férfi ágya lángokban állt. Tüzet a mobil töltése okozta, a készüléket az ágyában a paplan alatt tartotta alvás közben, ezt a szokását a felesége is megerősítette a hatóságoknak. A felesége szerint az 53 éves férfi azért tartotta a tárcáját és a telefonját ilyen közel magához, mert nem érezte biztonságban magát, mikor az ő vagy az áplók nem tartózkodtak a lakásban.

Az igazságügyi szakértő szerint azonban nem volt semmi gond a telefonnal. A tüzet az okozhatta, hogy be volt takarva a készülék, ami a töltés következtében egyébként is melegedett, de így nem tudta hatékonyan leadni a keletkezett hőt - a vásárlókat kifejezetten kérik, hogy ne takarják be a készüléket. Az akkumulátor 1084 °C az olvadási hőmérséklete, azonban az elem szétesett a tűz során.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!