szerző:
hvg.hu

Egy nemrég elkészült videóban olyan koncepciót láthatunk az Apple következő telefonjáról, ami akár a valóságot is tükrözheti.

Az elmúlt években számtalan olyan koncepcióvideó készült az éppen aktuálisan érkező iPhone-okról, ami bár szépnek szép, de nem sok köze volt a valósághoz, vagyis kevés az esély rá, hogy az Apple hasonló készüléket fejlesszen. Most azonban egy olyan koncepció készült, amiből a következő években kézzelfogható termék is lehet.

Az iPhone-Tricks nevű YouTube-csatornára feltöltött videóban egy iOS 10-et futtató, keret nélküli OLED-kijelzővel ellátott iPhone 7 látható. Az ujjlenyomat-olvasásra is alkalmas fizikai Home gombot eltávolították, a helyét pedig egy képernyőbe integrált „virtuális” gomb vette át. A telefont a koncepció szerint gesztusokkal is lehetne vezérelni.

Bár ezek közül az újdonságok közül valószínűleg csak kevés lesz majd benne az Apple szeptemberben érkező csúcskészülékében, a pletykák szerint azonban a cég már azon dolgozik, hogy az OLED-kijelző 2018-ban már megjelenjen az iPhone-okban. Emellett az Apple szabadalma szerint már annak a lehetőségét is fontolgatják, hogy a Home gomb eltüntetésével egy körbefutó kijelzővel ellátott eszközt készítsenek.

A videón látható iOS 10 dizájnja nagyban hasonlít az iOS 9-ére, a BGR szerint a fejlesztési irány valószínűleg nem áll messze az igazságtól.

Ha kíváncsi, mi minden tudható eddig az iPhone 7-ről, kattintson ide.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!