szerző:
hvg.hu

Egymást érik a változások a legnépszerűbb üzenetküldőben.

Nem véletlen, hogy immár szinte minden hetedik ember WhatsAppot használ (a napokban jelentették be a havi egymilliárd aktív felhasználós mérföldkő elérését), tesz is a Facebook-tulajdonú üzenetküldő azért, hogy minél vonzóbb legyen.

Az év elején ingyenessé tették a használatát (erről itt írtunk), 2014 novemberében pedig 50 főről 100 főre emelték a csoportlétszámot a Whatsapp használatán belül. A legújabb változás is ezt a tulajdonságit érinti, most a 100 főt emelték meg lényegesen, így immár 256-an lehetnek egy WhatsApp-csoportban, azaz ennyi felhasználóval lehet egyidejűleg csevegni, más kérdés, hogy tényleg megteszi ezt valaha is valaki.

©

Az új funkció egyelőre még nem széleskörű, csak az androidos WhatsApp v2 12.429-es béta verziójától él, de hamarosan a többi platformra is megjelenik.

Csak érdekességképpen: az 53 nyelvet támogató  WhatsAppon naponta 42 milliárd üzenet megy át, 1,6 milliárd fotót és 250 millió videót osztanak meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!