szerző:
hvg.hu

Modern és igazán érdekes hangzású zenét kreálhat erre az oldalra kattintva, zenei képzettség nem is kell hozzá, csak egy kis tesztelés és kreativitás.

Lehet azt mondani, hogy az elektronikus zenét könnyű csinálni, de ha valaki egy erre szolgáló eszközzel találkozik, meglepődhet. Ugyanis nem olyan könnyű, igaz, nem is lehetetlen, és ezt bárki ingyen megtapasztalhatja, hiszen erre szolgál a Sampulator oldala.

©

Twitteres bejelentkezés esetén saját profilunk is lehet az oldalon, ahol a billentyűzetet nyomogatva minden betűnek külön hangja, hangszere, hangzása vagy akár énekhangja van. Ezekből lehet összeállítani egy dallamot, méghozzá több hangsávval. A hangsávok felvételét a Shift billentyű megnyomásával lehet indítani, majd a billentyűket nyomogatva jöhet a zene. Aztán még annyi hangsáv, amennyire szükség van.

Ha fiókot hoztunk létre, akkor az oldal tetején a kész mű (például egy ilyen) elnevezhető és elmenthető, ezután lesz egy linkje is a zenének, amellyel bárhol megoszthatjuk alkotásunkat.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.